Djurparken i Skåne ligger mitt i Skåne, cirka 3 kilometer ifrån Höör. Här finns massor av djur att titta på och aktiviteter att ägna sig åt som passar alla! Djurparken grundades 1952 och här lever cirka 350 olika djur från ungefär 75 arter. Djurparken sysselsätter även 200 medarbetare så den är även en stor arbetsplats i kommunen. Djurparken i Skåne har som främsta vision att bli det främsta utflyktsmålet i Sverige för familjer med barn i åldrarna 0 – 12 år.

Här finns massor av djur

På djurparken i Skåne finns massor av djur att titta på. En del av djuren kan man komma nära och klappa och kramas med medan man får se de lite vildare djuren på avstånd. Man kan promenera runt i parken och titta på bland annat myskoxar, visenter, rävar, vargar och sälar. Här finns även hönor, grävlingar getter och söta Värmlandsfår som barnen kan kramas med. Man får heller inte glömma att hälsa på Fåret Shaun och Timmy Lamm som leker och uppträder för barnen. Både Fåret Shaun och Timmy Lamm älskar att kramas och blir ännu gladare när man tar bilder tillsammans med dem.

Spännande aktiviteter för alla

Personalen i djurparken är mycket vänliga och hjälpsamma. I Sydsvenskan kan man läsa att Skånes Djurpark värdesätter anställda som gillar att leka och det stämmer verkligen. Alla anställda som kommer i kontakt med besökarna vill att alla skall trivas och ha en fin upplevelse med sig hem efter besöket. De leker med dina barn och berättar om de olika djuren och aktiviteterna.

En björn i gräset

Nyligen skapades även Expedition UPP som är ett hisnande äventyr. Här promenerar man runt i parken på hängbroar och kan kika på djuren från ovan. Det finns speciella utkikstorn där man kan söka efter djur med kikare. Kanske man får syn på en björn, varg eller kronhjort? Spännande är det i alla fall att vandra runt på det 350 meter långa och ibland upp till nio meter höga äventyret.

En fantastisk upplevelse

När man har vandrat runt i parken ett tag och tittat på djuren och lekt i lekparken eller hittat på något annat skoj kan det vara dags för en bit mat. I djurparken finns inte mindre än fem olika ställen som serverar mat och dryck. Garanterat har vi mat som faller alla i smaken, både gamla som unga. Om man hellre väljer att ta med sig sin egen mat så går det naturligtvis lika bra. Njut en härlig picknick på någon av våra många grillplatser i den fantastiska naturen.